De kerk

Martien krijgt les van de pastoor in lezen en schrijven en steelt het goud uit de kerk.

Locatie:
Sint Aldegondiskerk aan het Sint-Aldegondisplein 5 in As (Belgie). De buiten- en binnenkant is hier opgenomen. Alleen is de kluis van de kerk in het echt de trap.

De meneer van de kerk kon ons vertellen dat de ruimte waar Martien les kreeg, toen nog helemaal leeg was. De hekken die op de screenshots te zien zijn, zijn van echt ijzer, en hebben de decorbouwers ter plekke gemaakt. Ze zijn daarna ook weer meegenomen, net als de bankjes die in de kerk staan. Ander interieur ook. Zoals stoelen en tafels in de sacrestie. Alles is ook weer meegenomen, want dat was een voorwaarde van de kerk. Alle daglicht werd weggehaald door middel van gordijnen en ze maakten het daglicht weer door schijnwerpers. Ook het maanlicht is kunstmatig. Ze konden niet werken met echt maanlicht.Bezoeken:
Soms is de kerk open in verband met tentoonstellingen, maar meestal kan je beter een afspraak maken. Daarvoor kan je bellen met de voorzitter Staf Winters, 089-65 78 30. Hij is meestal bereid een rondleiding te geven. Kosten zijn een vrijwillige bijdrage voor de kerk (bijv. een boekje over de kerk kopen). Deze meneer heeft de tijd van de opnames meegemaakt en kan daar eventueel ook wat over vertellen.

Google maps


Grotere kaart weergeven