Bokkerijdersuitje 2010

In 2010 zijn we naar de opnamelocatie Wolf zijn hut (Nijswillerbosch) geweest en aansluitend naar Burg Rode in Herzogenrath (geschiedkundig interessant).

Hier waren ik (Hille), Zwarte Kapitein Lover (Ester), Jos en Sophietje (Sophie) aanwezig.

Hut wolf en graanveld
Rond 9 uur vertrokken we (Ester, Jos en ik) naar het Nijswillerbos. Ester heeft haar pak van de zwarte kapitein aangedaan natuurlijk. Bij de opnamelocatie veel gefilmd en gefotografeerd.
Bij het graanveld zijn we toch wel tot de conclusie moeten komen dat het niet op het graanveld is opgenomen waar ik dacht dat het was. Misschien er tegenover.
Dit alles liep wat uit, dus we hebben daar in de schaduw in het bos meteen maar even wat gegeten.

Herzogenrath
Toen door naar Herzogenrath. Bij de Bockreitersstrasse konden we mooi even uit de auto en foto's maken met het straatnaambordje. Het was toch nog best een stuk lopen (helemaal voor Ester in haar warme pak) naar de burcht, dus met de auto maar een plekje gezocht. Met Ester als kapitein door de markt gelopen waar honderden mensen waren. Kinderen die zwaaiden en één kwam zelfs zeggen in het Duits dat ze er mooi uit zag! Ook hoorden we achter onze ruggen ' Der Zwarzen Man' zeggen.

Duitse bokkerijders
De lucht betrok en toen we bij de burcht waren, vielen de eerste druppels uit de lucht. Ineens waren we alle drie verbaast, want wat zagen we daar???? Een andere zwarte kapitein + een stuk of 5 bokkerijders inclusief aardappelzakken op hun hoofd! Geweldig! Zij liepen na een tijdje weer weg en Ester en ik dachten dat ze ingehuurd waren door de burcht en boos waren. Jos vroeg of Ester met hun op de foto mocht en dat mocht en toen kwam er een tropische regen met onweer uit de lucht zeggen. Dus snel schuilen en stonden we ineens op 1 vierkante meter met die bokkerijders. Ester heeft haar goed verstaanbaar kunnen maken in het Duits en een heel gesprek gevoerd. Deze bokkerijders doen regelmatig aan LARP en kwamen op 10 juni op Center TV. Ze heeft haar emailadres uitgewisseld, telefoonnummer en website. We hebben over het forum verteld en één van de bokkerijders kon wel Nederlands dus ze wou wel kijken op het forum.
Omdat de tijden wat verschoven waren en we geen telefoonnummer hadden van Sophie, konden we elkaar niet bereiken. Ineens hoorden we onze namen en Sophie had ons gevonden! Maar aangezien onze schema's wat anders liepen, zijn wij onze weg verder zelf gegaan.

Burg Rode
Daarna de burcht rondleiding gehad. Kostte 2 euro, maar dat was echt wel de moeite waard! De folterkamer, verhoorkamer en gevangenis gezien waar Kirchhoffs dus ook is geweest! Ook heeft de rondleidster nog de geschiedenis verteld over de bokkerijders. Dit heb ik gefilmd (zonder beeld eigenlijk), om het geluid vast te leggen. Verder hebben we enorm veel foto's en filmpjes gemaakt.

Toen nog op zoek naar wat historische plaatsen; De Beckenberg (ophangplaats), Kleistrasse 71 (voormalig huis Kirchhoffs), kerk waar Kirchhoffs heen ging.
Het was ondertussen al half 6 en maar even op zoek naar een hapje eten. Cafe Der Bockreiter zou een leuke afsluiter zijn. We liepen de straat in en links zagen we een restaurantje genaamd 'Am Bockerijjer'. Hee, die zochten we niet, maar toch maar naar binnen en daar lekker gegeten. We kwamen buiten en keken recht vooruit: Ja hoor, cafe Der Bockreiter. Die zat daar dus haha. Twee bokkerijders eettentjes tegenover elkaar! Goed om te weten.