Bokkerijdersuitje 2009

Bokkerijdersdag

met Ester, Jos, Bram, Leo en Hille

In 2009 zijn we naar de opnamelocaties uitgang grot, buitenkant grotwoning, kasteel in Montzen, locaties op Eyneburg (Anna haar huis, kapel in het bos, kapel binnenkant, huis dokter Kirchoffs enz), het klooster Val Dieu

Om 11 uur hadden we afgesproken bij het station St. Gerlach. Net ietsje later kwamen wij aan, omdat we verkeerd waren gereden. Al snel zagen we Bram, Ester en Jos, en ik herkende meteen de zwarte kapitein! Ester zag er fantastisch uit in haar zelfgemaakte kostuum. Echt zo leuk!


Elkaar ontmoet en toen verder gegaan op naar de eerste locatie. We zijn eerst naar Vlaberg gegaan, de grotuitgang. Daar waren we een paar dagen geleden ook geweest en toen dachten we de precieze locatie te hebben gevonden. Nu stonden we daar met ons groepje, en vonden we ineens de echte, vlak ernaast. Daar wou Ester graag een kleine toespraak in de sfeer van de serie houden. Dit deed ze echt prachtig en had voor ons allemaal een zelfgekleide bok van goud, net als in de serie. Echt heel erg leuk en prachtig gemaakt! 

Buitenkant grotwoning en Eyneburg
Toen zijn we doorgereden naar de grotwoning aan de buitenkant aan de Geulhemmerweg. Deze was nu nog minder goed te zien als in 2006 en eigenlijk hebben we er niets van gezien.
Verder zijn we naar Eyneburg geweest (belgie). Hier was ik zelf ook nog nooit geweest en dit was prachtig. We mochten overal buiten kijken dus zijn vrij gaan kijken. We k
wamen meteen bij ‘de kapel in het bos’ en zijn daar zelf gaan zoeken en lopen door brandnetels. We liepen weer terug en toen stond daar een man. Die hoorde bij het hele gebouw. Hij praatte met mijn man over dat het daar erg gevaarlijk was en op instorten stond. Viel op zich wel wat mee, maar we moesten wel oppassen. We dachten al oh jee, hij is boos, maar we vroegen hem naar de bokkerijders. Ik had van te voren een boekje gemaakt met foto’s van de serie. En dit had ik elke keer bij me. Dit was in dit geval heel goed, want we lieten aan die man de foto’s zien. Hij werd helemaal enthousiast en zou iedereen ernaar vragen en vertelde waar alles te vinden was. Dus we waren helemaal hyper toen we daar liepen en alles vonden. Ook veel onverwachtse dingen, dus dat was helemaal te gek! We zouden de dag erna gelukkig weer teruggaan en dan een rondleiding krijgen binnen. Waar we achter kwamen is dat de kapel in het bos van binnen ergens anders is opgenomen, maar wel op het terrein. Namelijk in een echte kapel daar! Precies die, alleen kleiner dan je zou verwachten. Verder was het huis van Dr. Kirchhoffs anders van binnen. Dat zou een zaal of iets dergelijks zijn, waar je niet gauw in kan. Verder was de voordeur en de achterdeur van de dokter op een andere plaats op het terrein dan je zou verwachten. Erg grappig om te zien.

Kasteel in Montzen
Ondertussen liep mijn schema helemaal uit, maar dat maakte niet veel uit. We gingen naar de volgende locatie; het kasteel in Montzen. Een oud vervallen kasteel. Erg leuk om in het echt te zien! Jos liep zomaar het kasteel in en wij erachteraan. Ineens hoorde we een hond blaffen en achter ons aan komen, dus wij als een speer naar buiten! Had de eigenaar de hond op ons afgestuurd (maar de deuren stonden gewoon open en er was niets bijzonders). Erg gelachen weer (en geschrokken) en zo gingen we weer verder naar de volgende. 

Klooster Val Dieu
Toen naar het klooster in Aubel. Hier zag ik wat tegenop. Ik had geen duidelijke afspraak, maar wel toegezegd gekregen dat we even naar binnen mochten om de locatie te zien. Me
t veel gedoe (ze zijn daar franstalig) en mails laten zien en de foto’s uit mijn fotoboekje (alweer gebruikt dus), werd iemand geroepen en die zei dat het niet mocht. Hij zo: Nou ja, jullie kunnen een kwartiertje binnen kijken. Ik zo: Oh dat zou fantastisch zijn. Hij was verbaasd. Nou ja, goed dan, we mochten er in. Of we allemaal erin moesten? Ja dus. Nou ja, vooruit. Heel stil achter die man het klooster ingelopen en alles op de foto gezet en overal oooh aaah gezegd. Hij werd steeds enthousiaster en pakte mijn boekje erbij. En zag nog een locatie en vertelde daar wat over. Hij snapte totaal niet dat er was opgenomen in 1994, maar goed, hij vond het uiteindelijk wel leuk dat we alles wilden op de foto wilden zetten.Erg apart allemaal, maar wel een prachtig klooster waar je anders niet in kwam. Achteraf ook weer flink gelachen om al onze avonturen. Mijn man stelde voor om daar wat te eten en dat hebben we uiteindelijk gedaan.

Het dorp Veurs
Toen was het tijd om naar de laatste locatie te gaan, Veurs. Hier waren we eerder geweest in 2006. Hier hebben we rondg
ewandeld en alles ook weer gefilmd natuurlijk en toen nog een hele wandeling verder gemaakt op zoek naar het wandelpaadje waar Martien en Wolf liepen, maar die konden we echt niet vinden Wel een leuke wandeling en ondertussen lekker kletsen en lachen.
Uiteindelijk om een uur of half 8 weer naar het afspreekpunt gegaan en Bram op de trein gezet.

De dag erna nog een keer naar Eyneburg geweest om samen met Ester en Jos een rondleiding te krijgen binnen.
Dankzij Ester is deze dag doorgegaan en het was een groot succes!